Vergoedingen


Vergoedingen Nederlandse verzekeraars

Voor de lidstaten van de Europese Unie geldt de richtlijn 2011/24/EU; dat kwaliteit en toezicht nationaal geregeld dienen te worden. Wat inhoudt dat de behandelaar geregistreerd is in het land waar de behandeling plaatsvindt en voldoet aan de kwaliteitseisen van het betreffende land; in dit geval Spanje. Als psycholoog ben ik verbonden aan verschillende huisartspraktijken en lid van het Spaanse beroepscollege van psychologen. Voor u als patiënt betekent dit dat de kosten van een behandeling door de ziektekostenverzekeraars worden vergoed uit de basisverzekering. De voorwaarde is dat er vooraf een autorisatie wordt aangevraagd. Iedere ziektekostenverzekeraar beslist zelf of er voor 1 of meer behandelingen een autorisatie is vereist en hoe deze worden afgehandeld. De ziektekostenverzekeraars hanteren verschillende werkwijzen, dit kan per patiënt verschillen. Zoals bij alle gezondheidsbehandelingen wordt de jaarlijkse eigenbijdrage als eerste verrekend.

Vergoedingen Spaanse verzekeraars

Ook ben ik aangesloten bij DKV Seguros. Alle DKV patiënten hebben een verwijzing nodig van een DKV psychiater voor de autorisatie van de behandeling. DKV consulten vinden online plaats in een beveiligd platform via de app "Quiero Cuidarme Más". Wanneer u in het bezit bent van een andere Spaanse ziektekostenverzekering, heeft u recht op restitutie wanneer uw polis reembolso heeft. Restitutie varieert van 25% tot 80% per consult. Om voor restitutie in aanmerking te komen heeft u vaak ook een verwijzing van een psychiater nodig die bij uw verzekering is aangesloten. 

U heeft nooit recht op vergoeding van een behandeling wanneer u bent verzekerd via de Spaanse Seguridad Social. 

Rian van Rijsbergen is psicóloga colegiada CV13745, psychotherapeut, pds-therapeut, hypnotherapeut, vergevingtherapeut en aangesloten bij:


COP Collegi Oficial de Psicologia Comunitat Valenciana
FEAP Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas
APHICE Asociación de Psicoterapia Humanista Integrativa y Counselling de España
EAP European Association of Psychotherapy