Vergoedingen

Vergoedingen Nederlandse verzekeraars
Voor de lidstaten van de Europese Unie geldt de richtlijn 2011/24/EU; dat kwaliteit en toezicht nationaal geregeld dienen te worden. Wat inhoudt dat de behandelaar geregistreerd is in het land waar de behandeling plaatsvindt en voldoet aan de kwaliteitseisen van het betreffende land; in dit geval Spanje. Als psycholoog ben ik verbonden aan verschillende huisartspraktijken en lid van het Spaanse beroepscollege van psychologen.
Voor u als patiënt betekent dit dat de kosten van een behandeling door de ziektekostenverzekeraars worden vergoed uit de basisverzekering. De voorwaarde is dat er vooraf een autorisatie wordt aangevraagd.
Iedere ziektekostenverzekeraar beslist zelf of er voor 1 of meer behandelingen een autorisatie is vereist en hoe deze worden afgehandeld. De ziektekostenverzekeraars hanteren verschillende werkwijzen, dit kan per patiënt verschillen. Zoals bij alle gezondheidsbehandelingen wordt de jaarlijkse eigenbijdrage als eerste verrekend.


Vergoedingen Spaanse verzekeraars
Ook ben ik aangesloten bij DKV Seguros. Vanaf 1 januari 2023 hebben alle DKV patiënten een verwijzing nodig van een DKV psychiater. Op dit moment is er een wachtlijst voor DKV patiënten in de clínicas. Video-consulten zijn wel mogelijk via de app "Quiero cuidarme Más".     
Wanneer u in het bezit bent van een andere Spaanse ziektekostenverzekering, heeft u recht op restitutie wanneer uw polis reembolso heeft. Restitutie varieert van 25% tot 80% per consult. Om voor restitutie in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van een psychiater nodig die bij uw verzekering is aangesloten.
U heeft geen recht op vergoeding van een behandeling wanneer u bent verzekerd via de Spaanse Seguridad Social. 

Rian van Rijsbergen is psicóloga colegiada CV13745, psychotherapeut, pds-therapeut, hypnotherapeut, vergevingtherapeut en aangesloten bij: